31 Ekim 2018 Çarşamba

FIRINDA BEŞEMEL SOSLU KABAK


                                                   
                                   
MALZEMELER
1 kilo kabak
Yarım dereotu
Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz

Kabakların kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Borcama kabakları ve yıkanmış, doğranmış dereotları eklenir.
Beşamel sos için ufak bir tencerede tereyağı eritilir. Un ilave edilerek iyice karıştırılır. Un kavrulduktan sonra süt yavaş yavaş yedirilerek karıştırılır. Tuz eklendikten ve kaynadıktan sonra altı kapatılır.
Beşamel sos kabaklara eklendikten sonra fırına verilir. 180 derecede pişirilir. Pişmesine yakın kaşar peyniri eklenir, kaşar peynirin üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarılır.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder