1 Haziran 2018 Cuma

Soslu Pirzola


                                       
                                          SOSLU PİRZOLA
KULLANILACAK MALZEME
4 büyük domates
4,5 tane yeşil biber
1 soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı hardal
1 çay fincanı et suyu veya su
1 yemek kaşığı tereyağı
8 adet pirzola
Kızartmalık yağ
4 adet yağlı kağıt
YAPILIŞI
Domatesler, soğan, sarımsak ve biberleri soyduktan sonra zar gibi incecik kıyınız. Bir tencerede tereyağını kızdırıp soğan, sarımsak ve biberleri ilave ederek 2, 3 dakika kavurunuz. Domatesleri ilave edip 3 dakika daha kavurunuz. Bütün malzemeyi tencereye boşaltıp 10  dakika ağır ateşte pişiriniz. Pirzolaları tuzlayıp, kekikleri de  iyice yedirdikten sonra ve yağ ile tavada 10 dakika kızartınız. Kağıtları ortalarından uzunlamasına katlayınız. Bir kanatlarını sola açıp sağda kalan kısımlarını yağlayınız. Hepsine 3’er pirzola ve yukarıda hazırlanan sosu koyunuz. Üstüne bir fincan et suyunu  dökünüz.Boş olan sol kanatları üstlerine örtünüz, kenarlarını kıvırıp, sıkıca sarınız. Bir tepsiye koyup fırına sürünüz. Kağıtların üstlerini hafifçe ıslatıp 10 dakika pişiriniz. Hardalla servis ediniz.


https://www.iyidukkan.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder